Nominaciji za nagrado Oskar

The Man Who Sold His Skin

The Man Who Sold His Skin je bil uvrščen med pet nominiranih filmov za nagrado Oskar 2021 – najboljši tujejezični film.

Film iz programa distribucije Demiurg, The Man Who Sold His Skin je bil uvrščen med pet nominiranih filmov za nagrado Oskar 2021 – najboljši tujejezični film.

Mlada tunizijska režiserka Kaouther Ben Hania je The Man Who Sold His Skin posnela v koprodukciji med Tunizijo, Francijo, Belgijo, Švedsko in Nemčijo. Premierno je bil film prikazan v konkurenci filmskega festivala v Benetkah, režiserka ga je na kratko opisala kot »…faustovski pakt med privilegiranimi in prekletimi«.

   

Sinopsis

Sam Ali, mlad, senzitiven in impulziven Sirijec, se želi preko Libanona prebiti v Evropo. Za uresničitev svojega cilja dopusti enemu najbolj slavnih umetnikov današnjega časa tetovirati na svojem hrbtu.

Vendar kmalu spozna, da je transformacija njegovega telesa v prestižni umetniški objekt vse prej kot pot v svobodo….

The Mole Agent

Nominacijo Oskar 2021 za najboljši dokumentarni film je prejel film The Mole Agent čilske režiserke Maite Alberdi.

»Najbolj topel vohunski film vseh časov« – Indiewire
»Film, ki vas bo nasmejal in zlomil srce« – Playlist

Sinopsis
Družina je zaskrbljena zaradi nenavadnega počutja svoje matere v domu za starejše osebe in najame privatnega detektiva Romula, da bi ugotovil, kaj je skrivnostni vir težav…Romulo angažira 83-letnega Sergia, ki tako postane novi stanovalec – in vohun v domu. Sergio nerodno lovi ravnotežje med svojo nalogo in emocionalno navezanostjo do svojih sostanovalcev….