Posledice

Posledice

Darko Štante / Slovenija, Avstrija / 2018 / 95 min / slovenščina

o filmu

Andrej ima zaradi neprimernega in nasilnega vedenja težave s starši, šolo, socialno delavko, policijo in sodnico. Ko pristane v vzgojnem zavodu, si svoje mesto izbori v manjši tolpi fantov, ki jo vodi Žele. Skupaj se zapletajo v objestne avanture, zaznamovane z nasiljem, kriminalnimi dejanji, zabavami, drogami in alkoholom. Pod mladostniško objestnostjo pa Andrej skrbno varuje svojo skrivnost. Nova prijateljstva v njem prvič vzbudijo občutke varnosti in sprejetosti. Vendar ti ne trajajo dolgo, saj se po spletu okoliščin znajde pred težkimi odločitvami in spoznanji.

Biografije glavnih igralcev

MATEJ ZEMLJIČ se je rodil 13. 9. 1995 v Ljubljani. Trenutno zaključuje študij dramske igre na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo v Ljubljani. Že v času študija je dobil kar nekaj vlog v gledališču, največ v Mestnem gledališču ljubljanskem, Posledice pa so njegova prva glavna vloga v celovečercu.

Posledice, Darko Štante, 2018
Zgodovina ljubezni, Sonja Prosenc 2018
Misli, Rok Hvala, 2017
Gremo mi po svoje, Miha Hočevar, 2010

TiIMON ŠTURBEJ je rojen leta 1994 v Mariboru. Diplomiral je na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo v Ljubljani in je trenutno zaposlen v Slovenskem narodnem gledališču Maribor. Leta 2017 je prejel študentsko Severjevo nagrado za vlogo Bernieja v Mametovih Seksualnih perverzijah. Junija 2015 se je udeležil mednarodnih filmskih delavnic na Münchenski filmski akademiji pri profesorju Louju Binderju.

Ne bom več luzerka, Urša Menart, 2018
Posledice, Darko Štante, 2018
Stekle lisice, Boris Jurjaševič, 2017
K.A.O.S., Nikolaj Vodošek, 2017

GAŠPER MARKUN
 je rojen leta 1994 v Kranju. Trenutno končuje svoj diplomski dokumentarni film DokumenTRATE na Fakulteti za socialno delo. Z igranjem v filmu se je prvič srečal leta 2007, ko sta s sestro odigrala glavno vlogo v celovečernem filmu Bela gospa. Od takrat se je pojavil v več kot desetih slovenskih filmih in serijah. V življenju bi rad deloval na področju filma, tako za kot tudi pred kamero.

Posledice, Darko Štante, 2018
Julija in Alfa Romeo, Blaž Završnik, 2015
Hvala za Sunderland, Slobodan Maksimovič, 2012
Za zaprtimi očmi, Milan Urbajs, 2010
Bela gospa, Siena Krušič, 2007

O produkciji

Filmsko društvo Temporama je bilo ustanovljeno leta 2012 v želji po ustvarjanju okolja, ki mladim in neuveljavljenim filmskim ustvarjalcem nudi podporo pri realizaciji njihovih filmskih projektov ter omogoča razvoj njihovih ustvarjalnih talentov. V preteklosti je TEMPORAMA producirala predvsem kratke filme in spletne serije, POSLEDICE pa so njihov prvi celovečerni film, v različnih fazah produkcije pa trenutno ustvarjajo še tri kratke filme in nov celovečerni projekt v zgodnji fazi razvoja.

nagrade

Vesna za najboljšo režijo, Vesna za najboljšo glavno moško vlogo, Vesna za najboljšo stransko moško vlogo, Vesna za najboljši celovečerni film po izboru občinstva, Nagrada žirije slovenskih filmskih kritikov in kritičark – 21.Festival slovenskega filma. Art Film Award – 13. Jameson CineFest – Miskolc Internation Film Festival. BFI London Film Festival.

podatki o filmu

POSLEDICE
Darko Štante / Slovenija / 2018 / 95 min / slovenščina / 15+

režiija in scenarij Darko Štante
direktor fotografije Rok Kajzer Nagode
scenografija Špela Kropušek
kostumografija Ina Ferlan
maska Anita Ferčak
montaža Sara Gjergek
zvok Julij Zornik
produkcija Jerca Jerič, Andraž Jerič
koprodukcija Rok Biček, Teo Rižnar, Julij Zornik

o avtorju

Darko Štante

Darko Štante je rojen leta 1975 v Ljubljani. Diplomiral je na Fakulteti za socialno delo in trenutno zaključuje drugostopenjski študij filmske režije na ljubljanski AGRFT. V preteklosti je delal kot asistent režije na različnih komercialnih produkcijah ter kot samostojni ustvarjalec na različnih AV projektih. Trenutno je zaposlen kot vzgojitelj v vzgojnem zavodu.