Najboljši Sune

Sune – Best Man

Jon Holmberg/ Švedska/ 2019 / barvni / 88 minut / 8+

 

 o filmu

Sune se vrača, ponovno z veliko akcije in zabave za vso družino. Tokrat ga čaka dilema: koga postaviti na prvo mesto – dedka ali simpatijo? Tovrstne odločitve res niso mačji kašelj. Za povrh vsega mu štrene meša še prihodnji jaz.

Sune obiskuje šesti razred, v domišljiji pa se predaja fantazijskim svetovom. V sanjah ga obišče njegov prihodnji jaz, ki mu skuša preti pomembno sporočilo: čaka ga velika odločitev in pravilni odgovor je …?!? Sune se prebudi, ne da bi izvedel, kako naj se odloči. Tako ga zdaj skrbi prav vsaka izbira – naj gre v šolo s starši v avtu ali z oboževano sošolko Sophie z avtobusom? A najtežja odločitev ga šele čaka. Njegov razred se odpravi na skrivni izlet ravno na dan, ki naj bi se poročil Sunejev dedek, Sune pa naj bi bil njegova priča. Kaj zdaj? Če Sune ne bo šel na izlet, se bodo sošolci norčevali, da je mamin sinček, če ga ne bo na poroko, pa bo prizadel dedka …

Pred nami je nadaljevanje Sunejevih prigod z veliko mero humorja in še več akcije kot v prvem filmu Sune in Sune (2018).

podatki o filmu

NAJBOLJŠI SUNE                   

Najboljši Sune
Sune – Best Man
Švedska, 2019, barvni, 88 minut, 8+

režija Jon Holmberg
scenarij Jon Holmberg
fotografija Erik Persson
montaža Fredrik Alneng
glasba Joel Danell, Andreas Tengblad
produkcija Malin Söderlund, Linus Torell
igrajo Elis Gerdt, Sissela Benn, Fredrik Hallgren, Tomas von Brömssen, Lily Wahlsteen, Baxter Renman idr.

festivali, nagrade                                                                                                                                     Berlinale Generations

 

o avtorju

Po končani dramski šoli je Jon Holmberg (1974) deloval predvsem kot igralec v gledališču, vzporedno pa je začel sodelovati tudi z različnimi produkcijskimi podjetji. Za švedsko televizijo je režiral več humorističnih serij in v njih tudi nastopil.