NAD OBLAKI

REŽIJA: OLIVIER PAIROUX 

»»Oliver Pairoux napiše ljubezensko pismo 80. letom, svojemu otroštvu, času svobode in norih sanj, ki sta ga zaznamovala nedolžnost in izjemno igriv odnos do filma na velikem platnu, ko je obisk kina še predstavljal izlet za vso družino. Nad oblaki je pravi pustolovski film, ki črpa iz popkulture 80. let.« – Neil Young, The Hollywood Reporter

Gre za režiserjev prvenec, ki ga je navdihnilo njegovo lastno navdušenje nad vesoljem. To po njegovem ne prinaša le znanstvenih dosežkov, temveč odpira vrata domišljiji in pogumu, je pa tudi način spoznavanja samega sebe. Kakor je Jima za vesolje navdušil oče, je režiserja nekoč navdušila mama.

Zgodba o ljubezni, hrepenenju in osamljenosti v dobi družabnih medijev. Juliette Binoche v vlogi ženske, ujete med fantazijo in resničnost.

podatki o filmu

Nad oblaki SpaceBoy

Belgija, 2021, 100 minut, v francoščini s podnapisi, 10+

režija Olivier Pairoux
scenarij Eusebio Larrea, Olivier Pairoux
montaža Maarten Janssens
fotografija Thomas Rentier
kostumografija Justine Struye
glasba The Penelopes
produkcija Annabella Nezri
igrajo Basile Grunberger, Yannick Renier, Albane Masson, Bérénice Baoo, Jean-Benoit Ugeuxfestivali,

festivali, nagrade Mednarodni festival otroškega in mladinskega filma v Busanu (nagrada žirije), Mednarodni festival za otroke in mlada občinstva SCHLiNGEL (nagrada mladinske žirije), Mednarodni kijevski filmski festival Molodist (najboljši film v sekciji najstniških filmov), Mednarodni filmski festival za otroke in mlade Olympia (nagrada ECFA), Mednarodni filmski festival v Rigi (nagrada otroške žirije)