Moj brat lovi dinozavre

Mio Fratello Rincorre i Dinosauri

Stefano Cipani / Italija, Španija / 2019 / 101 min / podnapisi, italijanščina / 12+

o filmu

Jack živi v glasni in srčni družini, z dvema starejšima sestrama in mlajšim bratom Giom, ki ima Downov sindrom. Kot otrok je Jack verjel, da ima Gio prav posebne moči, tako kot super junaki v stripih. Šele kasneje je spoznal, da so bratove moči drugačne narave kot tiste v stripih. Ko začne Jack obiskovati gimnazijo, se njegov svet obrne na glavo. Na vso moč se zaljubi v novo sošolko, družbeno aktivistko Arianno, povsem spremeni svoj slog, zamenja krog prijateljev in celo bratec Gio postane sramotna nadloga! Jack ga na vse načine in do skrajnosti zanika, kar pa stvari povsem zaplete.

zanimivosti

Film je posnet po avtobiografskem romanu Giacoma Mazzariola. Roman je bil preveden v nekaj tujih jezikov, prodali pa so ga v tristo tisoč izvodih.

 

podatki o filmu

MOJ BRAT LOVI DINOZAVRE                                                                                               Mio Fratello Rincorre i Dinosauri

Italija, Španija, 2019, 101 minuta, v italijanščini s podnapisi, 12+

režija Stefano Cipani
scenarij Fabio Bonifacci po istoimenski knjigi Giacoma Mayyariola
fotografija Sergi Bartrolí
glasba Lucas Vidali
montaža Massiomo Quaglia
igrajo Alessandro Gassmann (Davide), Isabella Ragonese (Katia), Rossy de Palma (Rock), Francesco Gheghi (Jack), Gea Dall’Orto (Chiara), Maria Vittoria Dallasta (Alice), Lorenzo Sisto (Gio)
producenti Isabella Cocuzza, Antonia Nava, Arturo Paglia

o avtorju

Je režiser in scenarist, ki je študiral zgodovino filma in filmsko kritiko na Univerzi v Bologni. Kasneje je film študiral tudi v Los Angelesu in na Newyorški Filmski Akademiji. Je avtor številnih kratkih filmov in nekaj videospotov. Moj brat lovi dinozavre je njegov prvi celovečerec.

iz prve roke

“/…/ Osebno se mi je roman prikupil, ker je v svojem jedru zgodba o prijateljstvu: o vezi med Jackom in njegovim bratom Giojem. Ta žanr, ki bi ga nekako lahko poimenovali ‘tovariški film’, je zelo uglašen z mojo senzibilnostjo. K proučevanju medčloveških odnosov me najbolj pritegne in spodbudi neobičajno prijateljstvo.”
– Stefano Cipani