MOJ BRAT LOVI DINOZAVRE

REŽIJA: STEFANO CIPANI

"/…/ Osebno se mi je roman prikupil, ker je v svojem jedru zgodba o prijateljstvu: o vezi med Jackom in njegovim bratom Giojem. Ta žanr, ki bi ga nekako lahko poimenovali 'tovariški film', je zelo uglašen z mojo senzibilnostjo. K proučevanju medčloveških odnosov me najbolj pritegne in spodbudi neobičajno prijateljstvo." - Stefano Cipani

Jack živi v glasni in srčni družini, z dvema starejšima sestrama in mlajšim bratom Giom, ki ima Downov sindrom. Kot otrok je Jack verjel, da ima Gio prav posebne moči, tako kot super junaki v stripih. Šele kasneje je spoznal, da so bratove moči drugačne narave kot tiste v stripih. Ko začne Jack obiskovati gimnazijo, se njegov svet obrne na glavo. Na vso moč se zaljubi v novo sošolko, družbeno aktivistko Arianno, povsem spremeni svoj slog, zamenja krog prijateljev in celo bratec Gio postane sramotna nadloga! Jack ga na vse načine in do skrajnosti zanika, kar pa stvari povsem zaplete.

Zgodba o ljubezni, hrepenenju in osamljenosti v dobi družabnih medijev. Juliette Binoche v vlogi ženske, ujete med fantazijo in resničnost.

podatki o filmu

Moj brat lovi dinozavre Mio Fratello Rincorre i Dinosauri
Italija, Španija, 2019, 101 minuta, v italijanščini s podnapisi, 12+

režija Stefano Cipani
scenarij Fabio Bonifacci po istoimenski knjigi Giacoma Mayyariola
fotografija Sergi Bartrolí
glasba Lucas Vidali
montaža Massiomo Quaglia
igrajo Alessandro Gassmann (Davide), Isabella Ragonese (Katia), Rossy de Palma (Rock), Francesco Gheghi (Jack), Gea Dall’Orto (Chiara), Maria Vittoria Dallasta (Alice), Lorenzo Sisto (Gio)
producenti Isabella Cocuzza, Antonia Nava, Arturo Paglia